Duurzaamheid Ruimtelijke Ordening & Planologie Omgevingsmanagement
Gemeente
Gelderland
Medior Senior zzp en interim
HBO WO
Freelance / Interim Detachering
32 - 36 uur 36 - 40 uur

Projectleider Warmteoplossing gemeente

Functie omschrijving

Alle Nijmeegse wijken aardgasvrij, dat is waar we in 2045 willen zijn. Dat betekent dat we streven naar een volledig duurzame energievoorziening en aardgasvrije wijken in 2045, waarbij, binnen de grenzen van de regio, op termijn evenveel duurzame energie wordt opgewekt als we gebruiken. Vanaf 2022 onderzoeken de gemeente Nijmegen, de woningcorporaties Portaal, Woonwaarts en Talis, de afvalenergiecentrale ARN, Firan en de provincie Gelderland of een duurzaam, betrouwbaar, publiek warmtenet naar delen van Dukenburg (Zwanenveld, Lankforst-Noord en nabije omgeving) haalbaar en betaalbaar kan zijn. Er wordt – voor zover nu bekend – ingezet op een Midden temperatuur-warmtenet (ca. 70⁰C) met HT-bron. Om tot realisatie te komen zijn er ongeveer 4000 aansluitingen nodig. Het team werkt samen om warmtevraag en -aanbod samen te brengen.

In het najaar van 2022 willen de partijen zo precies mogelijk weten wat een aansluiting op een warmtenet gaat kosten. Om dat te bereiken, is eerst een intentieovereenkomst nodig. Dit wordt gedaan in goed overleg met de omgeving, waardoor straks een aanbod ontstaat dat zo veel mogelijk past bij de behoefte in het gebied.

Dit ga je doen:

  • Verbind je Dukenburg met andere projecten/programma’s binnen de opgave warmte & energie en daarbuiten;
  • Hanteer je de verantwoordingscyclus Nationaal programma aardgasvrije wijken (afgekort PAW) en borgt de begroting Dukenburg wat betreft PAW en aardgasvrij;
  • Bewaak en zorg je voor updates omtrent kostenraming Dukenburg (intern);
  • Ben je verantwoordelijk vanuit de gemeente in het Projectteam voor de voorbereiding van het Bestuurlijk overleg Dukenburg;
  • Geef je verbinding en kennisuitwisseling vorm richting nationale en provinciale netwerken ten behoeve van uitvoering project.

Functie eisen

  • Minimaal HBO denk- en werkniveau;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als projectleider;
  • Je hebt ervaring met de warmtewereld en het ontwikkelen van warmtenetten in het bijzonder. Zo weet je uit ervaring hoe het inpassen van warmteprojecten verloopt;
  • Ervaring met bestuurlijk afstemming.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een goed salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
  • 8% vakantiegeld en 27 vakantiedagen, om iets anders leuks te doen;
  • Ruime opleidingsmogelijkheden.

Locatie

Nijmegen

Opdrachtgever

Anoniem

Publicatiedatum

29-03-2023

Contactpersoon

Chianese

Projectleider Warmteoplossing gemeente

Stap 1 Sollicitatie

Laat je gegevens achter

Nadat we je gegevens hebben ontvangen plannen we kennismakinggesprek in. Dit kan bij ons op kantoor, op locatie of middels Teams.

Stap 2 Kennismaking

We kijken wat echt bij je past

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er dieper ingegaan op je ervaring, ambitie, wensen en behoeftes. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden binnen ons netwerk die hierop aansluiten.

Stap 3 Op gesprek

Je gaat op gesprek bij de opdrachtgever

Met jouw enthousiasme en goede voorbereiding ben jij klaar voor het gesprek bij de opdrachtgever.

Stap 4 Aanbod

Je krijgt een aanbod

Zijn de gesprekken positief gegaan? Dan ontvang je direct een aanbod!