Ruimtelijke Ordening & Planologie
Gemeente
Gelderland
Medior Senior
HBO WO
Freelance / Interim Detachering
< 20 uur 20 - 24 uur

Algemeen adviseur fysiek domein gemeente

Functie omschrijving

De kandidaat vervult dus een generalistische rol binnen de afdeling. De kandidaat pakt zaken snel op en begrijpt en overziet de problematiek binnen het ruimtelijke domein. Je hebt affiniteit met een breed scala aan beleidsdisciplines. Hierdoor ben je inzetbaar om in de hele breedte van het fysieke domein werkzaamheden op te pakken, zowel beleidsmatige als coördinerende taken. Je pakt in eerste instantie de taken op waaraan de collega’s binnen de vakgroepen Wonen en Stedelijke ontwikkeling momenteel niet toekomen. Meer concreet betreft dit:

  • De afronding van een college- en raadsvoorstel voor Beleid flitsbezorging;
  • De afronding van een college- en raadsvoorstel voor het tijdelijk anders gebruiken;
  • Meedenken met de verdere uitwerking van het reclamebeleid;
  • Samen met de beleidsadviseur ruimtelijke kwaliteit aan de slag met de actualisatie van de nota Welstand en de herbenoeming van de leden van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit en het goed regelen van de organisatie op dat vlak;
  • Het oppakken van een fysiek en ruimtelijk vraagstuk binnen de Groene Corridor van Nijmegen en een vraagstuk over hinder/overlast van een basisschool in de omgeving.
  • Het organiseren van bijeenkomsten met de lokale huisartsen (NEO) t.b.v. hun huisvestingsbehoefte en het verder uitlijnen daarvan;
  • De evaluatie van het VGP 2023 en de tussenrapportage gebiedsontwikkelingen (als onderdeel van het proces van de nota Grondbeleid).

Je wordt op de afdeling Stadsontwikkeling de rechterhand van de coördinator/inhoudelijk manager van de vakgroepen Wonen, Stedelijke Ontwikkeling en Projecten. Je ontzorgt de manager met aanvullende coördinerende taken maar pakt ook inhoudelijke werkprocessen met gemak op. Hiermee ben je dus ook aanvullend inhoudelijk inzetbaar.

Functie eisen

De kandidaat die wij zoeken heeft:

  • Een HBO of WO-opleiding Planologie, Sociale Geografie of ruimtelijke planning of een vergelijkbare opleiding die past bij deze functie. De opleiding wordt gecombineerd met je ruime ervaring in het fysieke domein. De kandidaat is een generalist en beheerst de diverse rollen die nodig zijn voor de opdracht;
  • Uitstekende procesmatige en communicatieve vaardigheden om bestuurlijk en ambtelijk te kunnen schakelen maar ook om de verbinding met onze partners te kunnen leggen;
  • Ervaring met adviseren in een dynamische politiek en maatschappelijk krachtenveld;
  • Een brede scope en weet verbinding te maken met andere ruimtelijke disciplines, het sociaal domein, wijken en andere afdelingen;
  • Een proactieve werkhouding en vindt samenwerken essentieel voor het werk.

Bedrijfsprofiel

Nijmegen groeit. Aan de noordzijde van onze stad is een tweede Waalbrug gebouwd, er is een prachtig rivierenpark aangelegd en een grote nieuwe woonwijk ontstaan. Ook in de bestaande stad staan we voor grote ruimtelijke uitdagingen. We transformeren de Winkelsteeg en werken hard aan de herontwikkeling van de stationsomgeving en het centrum. De komende twintig jaar moeten er 15.000 woningen en 10.000 arbeidsplaatsen bij.

Ook zal de stad zich aan moeten passen aan het veranderende klimaat. Voor al deze ruimtelijke ontwikkelingen is een integrale aanpak nodig. Met al dit werk zijn in totaal 250 mensen binnen de Afdeling Stadsontwikkeling druk bezig. Enkele dossiers zijn echter urgent en staan onder druk.

In verband met de hoeveelheid van het werk en om te voorkomen dat er werkzaamheden blijven liggen, is er ondersteuning nodig in de gehele breedte van het werkveld. We zoeken daarom een kandidaat die in staat is snel processen en dossiers binnen onze afdeling, op te pakken.

Locatie

Nijmegen

Opdrachtgever

Anoniem

Publicatiedatum

14-02-2024

Publicatie eindigt

22-03-2024

Contactpersoon

Wessels

Algemeen adviseur fysiek domein gemeente

Stap 1 Sollicitatie

Laat je gegevens achter

Nadat we je gegevens hebben ontvangen plannen we kennismakinggesprek in. Dit kan bij ons op kantoor, op locatie of middels Teams.

Stap 2 Kennismaking

We kijken wat echt bij je past

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er dieper ingegaan op je ervaring, ambitie, wensen en behoeftes. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden binnen ons netwerk die hierop aansluiten.

Stap 3 Op gesprek

Je gaat op gesprek bij de opdrachtgever

Met jouw enthousiasme en goede voorbereiding ben jij klaar voor het gesprek bij de opdrachtgever.

Stap 4 Aanbod

Je krijgt een aanbod

Zijn de gesprekken positief gegaan? Dan ontvang je direct een aanbod!